




Syfon do bitej śmietany to akcesorium, które sprawdzi się zarówno w profesjonalnej kuchni jak i gospodarstwie domowym. Wbrew nazwie z jego pomocą przygotujemy dużo więcej, również wytrawnych, kulinarnych niespodzianek. Wśród przepisów z zastosowaniem syfonu do bitej śmietany znaleźć możemy receptury na rozmaite kremy, sosy, espumy, napoje, desery, a nawet zupy!
W UNIGASTRO czeka na Was szeroki wybór syfonów wraz z niezbędnymi akcesoriami. Więcej informacji na temat zastosowania syfonu do bitej śmietany znajdziecie w naszym artykule.

Latem miejskie przestrzenie wypełniają restauracyjne ogródki oraz coraz bardziej popularne „beach bary”. Te ostatnie są odpowiedzią na potrzebę relaksu, namiastkę wakacji i odskoczni od miejskiego zgiełku. Choć zależne od pogody to jednak nie doskwiera im brak gości – nic dziwnego, że z roku na rok przybywa miejsc tego typu.
Z czego wynika ta popularność? O jaki sprzęt należy zadbać decydując się na otwarcie biznesu tego typu? Odpowiedzi w krótkim wpisie na naszym blogu gastronomicznym...

powinno być priorytetem. O odpowiednią jakość produktów zadbasz dzięki dobrze dobranym urządzeniom chłodniczym.

Dla tych, którzy zastanawiają się w jaki sposób zorganizować strefę kibica w swoim lokalu przygotowaliśmy krótki artykuł. Jak uzyskać licencję na transmisję? Jaki rodzaj licencji wybrać i ile to kosztuje?
Aktualnie lokale gastronomiczne są zamknięte, mogą jedynie oferować dania na wynos lub w dowozie. Ma się to zmienić już wkrótce. Czy na pewno?
