Biuro projektowe

Twoja działalność musi mieć stabilny fundament, wychodząc naprzeciw tym potrzebom nasze biuro tworzy projekty technologiczne oraz koncepcje wyposażenia dla lokali gastronomicznych każdego typu. Projekty sporządzane są zgodnie z obowiązującymi wymogami i przepisamie (BHP/Sanepid). Proces projektowania związany jest z optymalną organizacją pracy na kuchni, jest w sposób czytelny i interesujący przekazywany Klientowi. W UNIgastro zapewniamy wysoki poziom przygotowania merytorycznego, podpartego własnym wieloletnim doświadczeniem.

Naszych Klientów zapoznajemy z najnowszymi technologiami, uczymy oraz szkolimy z użytkowania urządzeń ponieważ chcemy aby ich wybór był świadomi. Starannie dlobieramy materiały dydaktyczne, których przejrzystość i zrozumiałość nie budzi wątpliwości. Udowadniamy że czasami jednokrotna inwestycja w lepsze urządzenie zwraca się z nawiązką, a kontynuacja współpracy jest przyjemnością dla obu stron.

Z nami od początku do końca, zaprojektujesz i wyposażysz swoją restaurację!

Nasze biuro tworzy projekty technologiczne oraz koncepcje wyposażenia dla lokali gastronomicznych każdego typu. Wybierz typ lokalu, który Cię interesuje i znajdź swoją inspirację:

  

Czym jest projekt technologiczny? Jest to projekt techniczny tworzony najczęściej w oprogramowaniu typu CAD, na którym technolog rozplanowuje rozmieszczenie wszystkich niezbędnych pomieszczeń. Do każdego z pomieszczeń projektujący dobiera niezbędne wyposażenie gastronomiczne w zależności od rodzaju planowanej działalności.

Czy do otwarcia restauracji wymagany jest projekt technologiczny? Tak, chociaż można wykonać go samodzielnie, to jednak przygotowanie profesjonalnego projektu z pewnością ułatwi dobór odpowiedniego wyposażenia, a także pozwoli spokojnie przygotować lokal do odbioru przez Sanepid. 

Jakie jeszcze korzyści niesie ze sobą wykonanie projektu? Projekt technologiczny w gastronomii stanowi wytyczne dla poszczególnych branż projektowych (wod-kan, wentylacyjnej i elektrycznej/gazowej). Pokazuje szczegółowo rozplanowanie sieci elektrycznej, dokładne umiejscowienie i rodzaj instalacji wodno-kanalizacyjnej oraz zawiera wszelkie dane potrzebne do zaprojektowania sprawnie działającego systemu wentylacji w lokalu gastronomicznym






Wykonany przez nasz zespół projekt zawiera:

  • układ funkcjonalny pomieszczeń z uwzględnieniem przepisów sanitarnych/BHP
  • dobór oraz lokalizację odpowiedniego wyposażenia technologicznego
  • wytyczne oraz bilans mediów (prąd, gaz, wod-kan)
  • uzgodnienie projektu z rzeczoznawcą ds. sanitarno-higieniczych

 

Skontakuj się z Nami! Z projektem od UNIgastro, odbiór lokalu przez Sanepid to formalność!

Analizujemy zanonimizowane informacje naszych użytkowników, aby lepiej dopasować naszą ofertę oraz zawartość strony do Twoich potrzeb. Dowiedz się więcej w naszym komunikacie dotyczącym zmian (RODO). Strona korzysta także z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zaakceptuj i zamknij
pixel