Darmowa dostawa od 1 400,00 zł
Bezpieczne zakupy
Idosell security badge

Restauracja - pomysł na biznes

St. Peter Stiftskeller, to RESTAURACJA, o której wzmianki pojawiają się już w 803 roku. Jedna z najstarszych RESTAURACJI znajduje się również w Polsce, a dokładniej we Wrocławiu – Piwnica Świdnicka mieści się w piwnicach starego ratusza od mniej więcej 1275 roku. Według Księgi Rekordów Guinnessa najstarszą RESTAURACJĄ na świecie jest jednak Sobrino de Botín, która została otwarta 

w 1725 roku w Madrycie. Jeśli marzysz o byciu właścicielem punktu gastronomicznego – wyżej wymienione przykłady jednoznacznie pokazują, że otwarcie RESTAURACJI  to wciąż jeden z najlepszych pomysłów na biznes – są to miejsca, na które zapotrzebowanie jest od zawsze i na pewno długo się to nie zmieni.

W UNIgastro zaopatrzysz się we wszystkie potrzebne urządzenia do Twojej restauracji. Począwszy od wyposażenia kuchni, na doborze zastawy stołowej skończywszy. Przejrzyj ofertę naszego sklepu internetowego lub skontaktuj się z działem handlowym, by uzyskać profesjonalna pomoc w doborze najlepszych rozwiązań dla Twojego lokalu.

O czym należy pamiętać przy projektowaniu technologii kuchni dla restauracji?

  1. Wskazane oddzielne wejście gospodarcze dla dostaw towaru;
  2. Produkcja dań w oparciu o surowce lub półprodukty;
  3. Wymagana toaleta oraz szatnia dla personelu;
  4. Wymagane toalety dla klientów;
  5. W przypadku stosowania warzyw nieumytych i nieobranych wymagane pomieszczenie, kubaturowo wydzielone, do obróbki wstępnej warzyw;
  6. Niezbędna, wydzielona kubaturowo, zmywalnia naczyń stołowych;
  7. W przypadku zastosowania systemu kelnerskiego ekspedycji dań, niezbędne pomieszczenie rozdzielni kelnerskiej;
  8. Wymagana wentylacja mechaniczna nawiewno-wywiewna oraz odciąg miejscowy nad większymi źródłami ciepła (kuchnie, patelnie, piece konwekcyjno-parowe, płyty grill, frytkownice);
  9. W pomieszczeniach pracy stałej (praca trwająca powyżej 4 godzin) konieczny dostęp światła naturalnego oraz odpowiednia wysokość pomieszczeń;
  10. Lokalizacja pomieszczeń pracy stałej na poziomie lub powyżej poziomu gruntu;
  11. Niespełnienie któregokolwiek wymogu (pkt. 9 i 10) skutkuje obowiązkiem wystąpienia o odstępstwo do Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej.

 

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką dotyczącą cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.
Zamknij
pixel